BELL, 1999


Bell Atlantic (now called Verizon) commissioned this sculpture for a small plaza located in Arlington Virginia. The need for a structure that could weather the demands of an outdoor site led to the decision to use welded bronze rod to construct the work.

The sculpture was designed with three accessible chambers. All three of these identical enclosures were connected by a kind of umbilical cord at the center. Though cage-like each of the three chambers offered a framed view of the sky through an oval opening in the ceiling.

This sculpture was one of the few to be built with only a frame and no skin. The result was a more skeletal from that created distinct linear patterns on the pavement and against the sky.


Bell, 1999
In collaboration with Siemon Allen
commissioned by Bell Atlantic
Verizon Plaza, Arlington, VA
bronze

Bell

Bell